Düşük Profilli veya İnce Yanak Lastik

Global Lastik, Lastik Seçimi

Düşük Profilli veya İnce Yanak Lastik Nedir, Özellikleri Nelerdir? 

Aracınıza lastik seçerken “düşük profilli veya ince yanak lastik” deyimiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Lastikte ince ve kalın yanak terimlerin anlamı aracınızın lastikleriyle ilgili olup yol ile temas eden lastik sırtına göre lastik yanaklarının boyutunu ifade eder.

 

Düşük Profilli Lastik Özellikleri Nedir?

Düşük profilli lastik, lastiğin yan duvarının normalden daha sığ veya alçak olduğu ve bu genellikle lastiğin daha büyük çaplı bir janta takıldığı anlamına gelir. Daha büyük jant çapına sahip düşük profilli lastikler genellikle yeni bir otomobil serisindeki daha yüksek performanslı modellerin ana unsurlarından birisidir; ancak araç sahiplerinin de daha büyük jant çapına düşük profilli lastiklerle standart bir modele takılmasını engelleyen hiçbir şey yoktur.

Peki neden arabanıza düşük profilli bir lastik takmak istiyorsunuz? Öncelikle, otomobilinizin estetiğini ince yanak lastikle değiştirebilirsiniz. Standart model bir araca daha şık bir görünüm kazandırmanın uygun maliyetli bir yoludur.

Düşük profilli lastiklerle donatılmış bir dizi parlak, daha büyük çaplı alaşımlar, özellikle de başlangıçta normal jantlar ve ucuz jant kapakları ile geliyorsa, herhangi bir arabanın görünümünü güzelleştirebilir.

Estetik görünümün yanı sıra sürüş performansı da düşük profilli lastiklerle iyileştirilebilir. Düşük profilli lastikler otomobilin yol tutuşunu ve viraj performansını iyileştirir.

Elbette düşük profilli lastiğin zıttı yüksek profilli lastiktir ve ikisi karşılaştırıldığında fark görsel olarak  net bir yapıya sahiptir, çünkü tekerleğe ulaşmadan önce çok daha fazla lastik yanağı vardır. 4x4 ve arazi araçları için yüksek profilli lastikler iyi bir tercih olabilir.


 
Etiketler: Global Lastik, Lastik Seçimi
Ağustos 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR