Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır?

Global Lastik, Lastik Tamir Kiti

Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır?

Sürüş esnasında veya beklenmedik bir anda araç lastikleri olası bir darbe veya istenmeyen bir cismin tekere batması veya saplanması lastik arızasını beraberinde getirebilir. Olası bir delinme durumunda lastiğe acil müdahale imkanı sağlayan lastik tamir kiti, hızla aksiyon almanızı sağlıyor.

Aracınızda yedek lastik bulunmaması durumunda faydalı ancak geçici bir çözüm olan lastik tamir kiti, aracınızın lastiği patladıktan sonra uzman ve yetkili bir noktadan destek almak için en yakın lastikçiye kadar gitmenize yardımcı olabilir.

 

Lastik Tamir Kiti Nedir?

Olası bir lastik delinmesi ve yırtılmasında lastiğin basınç kaybına uğrayarak bozulmasını önleyen oto lastik tamir kiti, deforme noktaları ve lastikteki 6 mm’den küçük delikleri kapatmak için ideal bir seçenek olabilir. Bu sayede lastiğinizi bir süreliğine tamir ederek bir süreliğine de olsa pratik bir çözüm sağlayabilir.

Özellikle acil durumlarda lastiğin belirli bir süreye kadar kullanılabilir olmasını sağlayan lastik tamir kitleri, hemen hemen birçok araç lastiğine acil müdahale için kullanılabilir. Lastik kitinin çalışma prensibi ise delinmiş veya hava kaçıran bölümün hava kaçırmasını ve lastiğin basıncının düşmesini önlemesi şeklidedir.

 

Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır?

Lastik kitinin kullanımı çok kolaydır. Lastik tamir kiti sıvımsı, akışkan yani aerosol denilen bir yapıya sahip olduğu için kullanmadan önce sprey şişesini çalkalayınız. Böylece kitin içindeki karışım homojen bir şekilde dağılmış olur. Kitin çubuk kısmını lastiğin sibop kısmına yerleştirin ve çıkmayacak şekilde sıkıştırınız. Sprey şişesinin dik bir konuma getirin ve spreyin püskürtme tuşuna basınız. Püskürtme tuşuna bastığınızda şişe içindeki sıvının lastiğin içine doğru gittiğinden emin olunuz. Püskürtme işlemi sonunda lastiğinizin delik veya zarar görmüş kısmının doldurulduğunu kontrol ediniz. Daha sonra aracınızı hareket ettirerek sıvının lastiğin içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlayınız.

Etiketler: Global Lastik, Lastik Tamir Kiti
Ağustos 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR