Lastik Ebatındaki İşaretler Ne Anlama Gelir?

Global Lastik, Lastik Ebadı

Lastik Ebatındaki İşaretler Ne Anlama Gelir?

Lastik ebatındaki işaretler oldukça önemlidir ve lastiğin yanağında bulunan bilgilerin her biri farklı anlamlar taşımaktadır.

  1. Lastiklerin milimetre cinsinden genişliği: Bu değer, lastiğin yan yüzeyinin dikey olarak ölçülen genişliğini gösterir.
  2. Genişliğe göre yanağın yüzde yüksekliği: Lastiğin yanak yüksekliği, lastiğin genişliğine oranla yüzde olarak belirtilir.
  3. Radyal yapı: Bu ifade, lastiğin radyal olarak üretildiğini ve yapısının radyal kord adı verilen bir tür karkasa sahip olduğunu gösterir.
  4. İnç cinsinden jant çapı: Lastiğin takılacağı jantın çapı, inç cinsinden belirtilir.
  5. Yük endeksi (lastiğin maksimum yük kapasitesi): Bu değer, lastiğin taşıyabileceği maksimum yükü belirtir. Yük endeksi arttıkça lastiğin taşıma kapasitesi de artar.
  6. Hız endeksi (lastiğin maksimum hızı): Bu değer, lastiğin taşıyabileceği maksimum hızı gösterir. Hız endeksi arttıkça lastiğin yüksek hızlarda daha güvenli kullanılması mümkün olur.
  7. Kendinden Destekli Run-flat lastik: Bu ifade, lastiğin Run-flat teknolojisiyle donatıldığını ve havasının inmesi durumunda bir süre daha güvenli bir şekilde yol alabileceğini gösterir.
  8. Mercedes Orijinal Ekipman anahtarı: Bu, lastiğin Mercedes marka araçların orijinal ekipmanı olarak kullanılabileceğini belirtir.
  9. Çamur ve kar şartlarına uygun: Bu ifade, lastiğin çamurlu ve karlı zeminlerde daha iyi performans göstereceğini gösterir.
  10. Ulaştırma Bakanlığı motorlu araç güvenlik standartlarına uygun: Bu ifade, lastiğin ulusal güvenlik standartlarına uygun olarak üretildiğini belirtir.
  11. Üretim haftası: Bu değer, lastiğin üretildiği haftayı gösterir.
  12. Üretim yılı: Bu değer ise lastiğin üretildiği yılı belirtir.
  13. Aracınızla birlikte verilen belgeler, uygun lastik ebatlarını özetlemektedir. Bu uyumluluk, lastiklerin dış boyutlarına (çap/yuvarlanma çevresi ve genişlik) göre belirlenir ve standartlaştırılmış bir lastik boyutu göstergesi olarak yanak üzerinde etiketlenir.

 

Ayrıca lastiklerin ebatları, hız derecesi ve yük endeksi, aracınızın özel gereksinimlerine uygun olmalıdır. Yük endeksi ve hız endeksi bir binek otomobil lastiği için tam hizmet tanımını oluşturur. Bu değerler, araç belgelerinde verilen bilgilere uygun olarak seçilmelidir.

 

 

 

Etiketler: Global Lastik, Lastik Ebadı
Nisan 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR