Lastik Basıncı Nedir?

Lastik Hava Basıncı Nedir

Lastik Basıncı Nedir?

Sürüş esnasında lastik performansını olumlu ya da olumsuz yönden hissedebileceğiniz araç lastik basıncı, lastiğin içindeki birim hava olarak basitçe tanımlanabilir.

Araç lastiğinin istenilen boyutta ve ağırlıkta olmasını sağlayan lastik hava basıncı, lastiğin sahip olduğu özellikleri tam olarak gösterebilmesi için ideal değer aralığına sahip olmalıdır. Araç lastik basıncı hem araç hem lastik hem de sürücü açısından önemlidir.

 

Lastik Hava Basıncı Neden Önemlidir?

Lastik hava basıncı aracın ve sizin güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanızı sağlar. Lastik hava basıncı değerlerinin ideal seviyeden yüksek veya düşük olması araç yol tutuşunun istenilen seviyede olmamasına neden olabilir. Bu durum da olası kazalara sebebiyet verebilir.

Lastik basıncı lastiğin ömrüne etki eden faktörler arasında başı çekmektedir. Düşük bir basınç seviyesine sahip lastikler darbelere karşı daha dayanıksız duruma düşebilir. Ayrıca lastik deseni de bu durumdan dolayı daha hızlı aşınabilir.

 

Lastik Basıncı Kaç Olmalı?

Aracınızın lastiğinin sahip olduğu özellikleri tam olarak gösterebilmesini sağlayan lastik basınç değeri, birçok değişkene bağlı olarak farklılık göstermektedir.

İlk olarak aracın sahip olduğu ağırlık ve yük taşıma kapasitesi lastik basıncının hangi değerde olması gerektiğini belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Örneğin binek aracın sahip olduğu lastik basıncı ile ticari bir aracın lastik basınç değeri aynı farklılık göstermektedir.

İdeal lastik basıncı için aracın sahip olduğu ağırlık ve yük çekerinin yanı sıra lastiğin ve jantın boyutu da önemlidir. Bu değerlere bağlı olarak aracınızın lastik basınç değeri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Etiketler: Lastik Hava Basıncı Nedir
Mayıs 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR