Ticari Aracınız İçin En İyi Hafif Ticari Araç Lastikleri

Global Lastik, Ticari Araç Lastikleri

Ticari Aracınız İçin En İyi Hafif Ticari Araç Lastikleri

 

Ticari Araç Nedir?

Ticari araç, bir binek otomobilden farklı olarak (örneğin işe gidip gelme ve kişisel amaçlar için kullanılan bir araba) genellikle profesyonel bir ortamda belirli bir işlevi yerine getirmek üzere tasarlanmış araçlardır. Örneğin, depolama kapasitesi sayesinde alet veya ürünleri taşımak için kullanılan araçlar ticari araçlarıdır. Aslına bakıldığında, farklı depolama hacmine sahip farklı boyutlarda ticari araçlar bulunmaktadır. Ticari araçlar, 3m³ ile 30m³ arasında değişen depolama alanlarıyla farklı ihtiyaçları karşılamaya yöneliktir.

 

3 Ana Tip Ticari Araç Modülü Bulunmaktadır

Minivan

Ticari aracın en küçük versiyonu olup binek araca en çok benzeyen versiyonudur. Bunun nedeni, onu daha işlevsel hale getirmek için dönüştürülmüş bir binek araç olmasıdır. Fazla kapı ve arka koltuklar yoktur. Bunun yerine, yaklaşık 3m³ alana sahip büyük bir bagaj vardır.

 

Cityvan

Şehir içinde hafif ticari araç kadar çevik olmayabilir, ancak cityvan çok daha geniş bir depolama alanı avantajına sahiptir. Bu nedenle daha fazla ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

 

Büyük Ticari Araç

Bu, ticari aracın en büyük versiyonudur. Büyük ticari araca 20m³'e kadar malzeme veya yük konulabilir.

 

Ticari Araçlara Özgü Lastikler

 

Her lastik belirli bir yükü taşıyacak şekilde tasarlanmaktadır. Bu durum araca göre değiştiğinden yük kapasitesinin daha doğru bir şekilde belirtilmesi için özel işaretler oluşturulmuştur. Örneğin lastiğin yanağındaki XL (Ekstra Yük) veya REINF (Güçlendirilmiş), yük kapasitesinin bir binek otomobil lastiğine kıyasla daha yüksek olduğu anlamına gelir. XL veya REINF lastikleri bu nedenle minivanlar için uygun olabilir. C veya LT işareti ise, daha fazla yükü desteklemesi hedeflenen maksimum 1800 kg yük anlamına gelen yani 128'e kadar yük indeksine sahip güçlendirilmiş karkaslı ticari araç lastiklerini göstermektedir. Bu nedenle bu işaretleme cityvan ve büyük hafif ticari araçlarla ilgilidir.

 

 

Etiketler: Global Lastik, Ticari Araç Lastikleri
Mart 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR