Yaz Aylarında Lastik Kullanımı

Global Lastik, Lastik Bakımı, Lastik Yenileme

Yaz Aylarında Lastik Kullanımı

Sürüş güvenliğini sağlamak adına asla es geçilmemesi gereken konular arasında mevsime uygun lastik seçimi gerektirmektedir. Kullanılan lastiğin mevsime uygun olmaması küçük veya büyük çapta kazalara sebebiyet verebilmektedir. Dolayısıyla mal ve can güvenliğini korumak için doğru lastik seçimi yapmak büyük önem taşır. Kış lastiği uygulaması, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde Türkiye’nin pek çok ilinde zorunlu olsa da yaz lastiği için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu sebeple yaz aylarında doğru lastik seçimi yapmaya sürücülerin bireysel olarak özen göstermesi gerekir.

 

Yaz Aylarında Hangi Lastik Kullanılır?

Yaz aylarında lastik seçiminin mevsim şartlarına uygun olması büyük önem taşıt. Dolayısıyla yaz aylarında yaz lastiği kullanmak gerekir.  Yaz lastikleri yaz mevsiminde genel olarak daha az yakıt tüketimi ve daha yüksek performans sağlamaktadır. Bu tip lastikler, yaz mevsiminde diğer lastik çeşitlerine kıyasla daha iyi yol tutuşu sağlamaya ve dolayısıyla motoru daha az yormaya yardımcı olur.

 

Yaz Aylarında Kış Lastiği Kullanılırsa Ne Olur?

Yaz aylarında kış lastiği kullanmak en kısa ve net ifadeyle kaza riskini artırmaktadır. Yaz mevsiminde kış lastiği kullanıldığında lastikler daha çabuk ve daha çok ısınır. Bu durumda fren mesafesi uzayarak kazalara sebebiyet verir. Aynı zamanda yaz aylarında kış lastiği kullanımı lastiklerin çabuk aşınmasına yol açabilmektedir. Bu durumda aracın yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı da artırır.

Yaz aylarında kış lastiği kullanmak, sürücünün ve araçtaki diğer yolcuların konforunu da olumsuz etkileyebilir. Çünkü kış lastikleri yol gürültüsünün fazlasıyla duyulmasına sebep oluyor. Kış lastiğini yaz mevsiminde kullanmak, özellikle bu gürültünün şiddetini daha fazla artırabilmekte ve dolayısıyla araç içi konfor, kış lastiğinin yanlış mevsimde kullanılması sebebiyle son derece azalabilmektedir.

 

Etiketler: Global Lastik, Lastik Bakımı, Lastik Yenileme
Nisan 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR