Global Lastik Blog

  • Nisan 22, 2024

    Lastikler, tüm otomobil bileşenleri gibi beklenen performansı göstermek ve uzun ömürlü olmak için bakıma ihtiyaç duyarlar. Aracınızın yolla temas eden tek parçası olan lastikleriniz zamanla aşınır ve yıpranırlar. Doğru bakımı uygulayarak lastiklerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamakla mümkündür.

    Doğru lastik bakımı için yapılması gerekenler aslında oldukça basit uygulamalardır.

    Global Lastik, Lastik Bakımı
  • Mart 15, 2024

    Ticari Araç Nedir?

    Ticari araç, bir binek otomobilden farklı olarak (örneğin işe gidip gelme ve kişisel amaçlar için kullanılan bir araba) genellikle profesyonel bir ortamda belirli bir işlevi yerine getirmek üzere tasarlanmış araçlardır. Örneğin, depolama kapasitesi sayesinde alet veya ürünleri taşımak için kullanılan araçlar ticari araçlarıdır. Aslına bakıldığında, farklı depolama hacmine sahip farklı boyutlarda ticari araçlar bulunmaktadır. Ticari araçlar, 3m³ ile 30m³ arasında değişen depolama alanlarıyla farklı ihtiyaçları karşılamaya yöneliktir.

    Global Lastik, Ticari Araç Lastikleri
  • Mart 11, 2024

    Lastikler diş derinliklerine göre ayırt edilebilir. Diş derinliklerine bakıldığında kış lastiklerini yaz lastiklerinden kolayca ayırt edebiliriz. Dört mevsim lastik alırken dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise lastiğin tam dört mevsim lastiği olmasıdır. Tıpkı kış lastiklerinde...

    Global Lastik, 4 Mevsim Lastikler
  • Şubat 23, 2024

    Kamusal yollarda kullanılan lastiklerin yasal olarak sırt desenine sahip olması zorunludur. Sırt deseninin başlıca görevi, ıslak koşullarda suyun lastikle yol arasındaki temas alanını etkilemesini engellemek...

    Global Lastik, Kış Lastiği, Suda Kızaklama
  • Şubat 13, 2024

    Trafik kuralları her sürücünün güvenli ve rahat bir yolculuk geçirmesi için uzun araştırmalar ve deneyler sonucunda belirlenmiştir. Gerekli önlemleri almak, trafik kurallarına uymak ve her zaman dikkatli...

    Global Lastik, Kış Lastiği
  • Şubat 08, 2024

    GlobalLastik, LastikBasınçGöstergesi
  • Ocak 30, 2024

    Araç çalışır durumdayken yani tam şarjlı akünün donma ısısı - 50°C ile -70°C arasındadır. Dolayısıyla normal şartlarda şarjlı bir ak, donmaz.

    #GlobalLastik, #Akü
  • Ağustos 23, 2023

    #GlobalLastik, #YazLastiği
  • Ağustos 23, 2023

    #GlobalLastik, #ExtraLoadLastik
  • Mart 20, 2023

     

    Lastik Alırken Neye Dikkat Edilir?

    Oto lastiği satın alırken öncelikle aracınıza uygun ölçüleri bulmalısınız. Taban genişliği, yanak yüksekliği, jant ölçülerini en doğru şekilde lastik üzerindeki yazılardan okuyarak bulabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki okuma şemasını kullanabilirsiniz.

     

    Ölçüler belirlendikten sonra tercih edeceğiniz özelliklere göre lastik seçiminizi yapabilirsiniz. Kışlık, yazlık, 4 mevsim seçiminden sonra en önemli özellikler marka, fiyat, üretim tarihi, hız ve yük endeksidir.

     

    Dikkatedilmeli
  • Mart 09, 2023

    Blog yazı deneme 1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR