Global Lastik Blog

  • Temmuz 02, 2024

    TPMS, lastik basıncı takip sistemine verilen addır. Araçta bulunması zorunlu olan TPMS Endirekt, ABS ve EPS sistemlerinden aldığı bilgileri değerlendirir. Lastik basınç göstergesi arıza durumunda farklı belirtiler gösterir.

    Global Lastik, Lastik Basıncı
  • Haziran 24, 2024

    Lastik Nasıl Seçilir?

    Lastik almak bir lastik bayisine giderek raftan lastik seçmekten daha karmaşık ve zor bir süreçtir. Lastik seçerken  göz önünde bulundurması  gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Bu yazımızda o kriterleri sizler için derledik.

    Global Lastik, Lastik Nasıl Seçilir?
  • Haziran 10, 2024

    Sık Rastlanan Akü Arızaları Nelerdir?

    Akü arızaları, zaman veya kullanım kaynaklı olabilir. Araçta elektrik kaçağı olması, akünün araca uygun olmaması, sık aralıklarla motorun çalıştırılması ve araca ilave donanımlar eklenmesi, kullanım kaynaklı akü arızalarına sebep olur. Ayrıca motor kapalı konumdayken radyo, iç aydınlatma, ısıtıcı ve klima gibi aksesuarların uzun süre kullanılması da akünün deşarjına veya arızalanmasına neden olabilir.

    Global Lastik, Akü Arızası
  • Haziran 04, 2024

    Elektrikli Otomobil Lastiği Koruması ve Bakımı

    Elektrikli araç lastiklerinin bakımı, ömrünü uzatmak için özellikle önemlidir. Diğer lastikler gibi elektrikli araç lastiklerinin hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeli ve gerektiğinde basıncını ayarlamalısınız. Doğru tekerlek hizalaması, lastik aşınmasını azaltır ve her 6 ayda bir kontrol edilmelidir. Kaldırıma, çukura veya başka bir engelle temas etme durumunda kontrol süresi daha erkene çekilebilir.

    Elektrikli Araç Lastiği
  • Mayıs 28, 2024

    Sürüş esnasında lastik performansını olumlu ya da olumsuz yönden hissedebileceğiniz araç lastik basıncı, lastiğin içindeki birim hava olarak basitçe tanımlanabilir.

    Araç lastiğinin istenilen boyutta ve ağırlıkta olmasını sağlayan lastik hava basıncı, lastiğin sahip olduğu özellikleri tam olarak gösterebilmesi için ideal değer aralığına sahip olmalıdır. Araç lastik basıncı hem araç hem lastik hem de sürücü açısından önemlidir.

    Lastik Hava Basıncı Nedir
  • Mayıs 20, 2024

    Lastik almak bir lastik bayisine giderek raftan lastik seçmekten daha karmaşık ve zor bir iştir. Lastik seçerken  göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler;

    Global Lastik, Lastik Seçimi
  • Mayıs 13, 2024

    Sıcak hava, akünün kendiliğinden boşalmasını, ızgara aşınmasını ve aktif madde azalmasını hızlandırmaktadır. Akü, sert iklim koşulları için takviye edilmediği takdirde bu durum kullanım ömrünün kısalmasına yol açabilir.

    Global Lastik, Akü
  • Mayıs 02, 2024

    Michelin lastik 125 yıllık tarihinde lastik üreticisi olarak büyük başarılar imza atmıştır. Yıllık AR-GE çalışmalarına ayırdığı bütçe, teknolojik bakımdan yenilikçi ve öncü bir tutumu benimsemesi, performans testlerinden üstün başarılar kazanması da sektördeki yerini sağlamlaştırmıştır. Michelin lastik ürünleri, sürücülere büyük güven ve sürüş keyfi vermektedir! 

    Global Lastik, Michelin Lastik Performansı
  • Nisan 30, 2024

    Lastik ebatındaki işaretler oldukça önemlidir ve lastiğin yanağında bulunan bilgilerin her biri farklı anlamlar taşımaktadır.

    Global Lastik, Lastik Ebadı
  • Nisan 29, 2024

    Global Lastik, Lastik Değişimi
  • Nisan 26, 2024

    Sürüş güvenliğini sağlamak adına asla es geçilmemesi gereken konular arasında mevsime uygun lastik seçimi gerektirmektedir. Kullanılan lastiğin mevsime uygun olmaması küçük veya büyük çapta kazalara sebebiyet verebilmektedir. Dolayısıyla mal ve can güvenliğini korumak için doğru lastik seçimi yapmak büyük önem taşır. Kış lastiği uygulaması, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde Türkiye’nin pek çok ilinde zorunlu olsa da yaz lastiği için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu sebeple yaz aylarında doğru lastik seçimi yapmaya sürücülerin bireysel olarak özen göstermesi gerekir.

    Global Lastik, Lastik Bakımı, Lastik Yenileme
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR